fredag 12 november 2010

Känns som om Rite inte är alltför poppis ute i stugorna.

Fick ett inflamerat mailtips idag om Rite.se som var ganska kul att läsa. Mina kommentarer i rött.

En liten disclaimer: Förutom det i rött så har jag inte skrivit detta och kan ej verifiera sanningshalten.

Så här stod det i mailet:
Betrakta detta:
Sveriges största BMX Jam fick förfrågan om ensamrätt att sälja grejer där, vilket Rite inte fick.

Systembolaget?
Deras oförmåga att se vad en talangfull ung kille in the come up är, resulterade i att de postade en webvideo med just en sån talang på sin facebook. Som HADE flowspons av dem och har vunnit streettävlingar på löpandeband.
Vem vem vem?
Att Rite ringer sina konkurrenter för att luska ut hur cykelbranschen fungerar.
Som är snälla nog att berätta hur det går till?
Att ingen på Rite någonsin cyklat BMX.
Det är ju ett stort minus...Nize har ju ett stående erbjudande att berätta sin sida av varför han klev av.

"Vi ska ta över cykelsverige." - Rite
Ambition är bra, så där härligt osvenskt på ngt vis.

Att Team Tumult arrangerade sverigepremiären av Animal "Cuts" och inte Animals sverigedistributör Rite. Didn't see that coming?
Bra film, bra premiär undrade lite varför den va på One Off.

Att Rite behöver en ny logga. Flames 2010? Kom igen nu...
Flames e tidlöst fråga raggarna

Att ett visst amerikanskt, jävligt kreddigt, cykelmärke tyckte sin sverigedistributör, Rite, var fett lame för de kunde inte festa med dom.
Vilket? Subrosa?

Och nu kommer Betraktaren igen:
Jag är ju för Rite.se's existens. Det rör om lite i grytan och konkurrens är bra. Sen ger det ju upphov till sådana här roliga mail och inlägg. Av någon anledning så tror jag inte att jag kommer få liknande mail om Child? Jag fick även en hysteriskt rolig bild medskickad av vår tipsare men den måste jag få återkomma med. Men den inkluderar mejeriprodukter, energidryck och en kavaj.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Verkar som nån är avis på Rite...

Anonym sa...

de som bör tilläggas är ju också att rite ett flertal gånger försökt och även i vissa fall lyckats att blåsa distrubitörer och liknande, dom har behandlat bmx branshen som vilken smutsig buiss som helst. de man lätt kan tycka att du missat är dock att i en så lite kultur så är de svårt å komma obemärkt undan.... Kalla de avundsjuka eller vad ni vill, Rite.se har flertalet gånger rökt ut sig och trots dess vision om att ta över hela cykelsverige kommer dom välta förr eller senare om du inte får lite känsla....

Anonym sa...

^^^ Japp, helt sant!

Anonym sa...

Man kan ju säga att identiteten på den som skrev mailet inte var svår att gissa. och så tänkte jag tillägga att tofs är gay.

Anonym sa...

Scandinavias bmx store, yeah rite!

om man inte ens har ett enda LHD nav hur kan man kalla sig då scandinavia bmx store?

sitter på en held del rolig insider information om rite som vore kul och det publicerades men frågan om nån är intreserad?

smutskastning eller inte det är frågan?

Betraktaren sa...

Intresset finns ju naturligtvis. Jag är i alla fall intresserad. Smutskastning, skitsnack, kalla det vad du vill men detta är Internet. Yttrandfrihetens största seger. Rite.se är naturligtvis välkommna att bemöta det som skrivs om dem här också. Det piggar alltid upp med lite kontrovers.

Anonym sa...

mail för att skicka en redogörelse?

Betraktaren sa...

bmxbetraktaren@gmail.com

Anonym sa...

Rite är den enda svenska bmx relatarade firma som ja inte haft problem att handla med. De leverera prylarna på 2 dagar detta har ja inte upplevt många ggr. innom svensk handel överhuvudtaget. Child, Johan inge fel på han som person men han är inte den snabbaste personen, säg va ni vill. Henriksson cykel besvarade mitt mail 1 månad försent, engåns företelese eller inte? Tyvärr är de snart 2011 och handel i "realtid" är ett måste för att överleva i vilken it handel som helst. Sen att tjäna pengar, de är nått som är fult i sverige eller? Känns som BMX var underground för länge sen om de nånsinn varit det? med 90% av alla företag som lägger ut tillverkning till asien. (Personligen föredrar ja att handla alla mina grejor i usa)